Gå til indhold

2009 - Generationer

Temaet for Danidas Verdensbilledlegat 2009 var “Generationer”

At blive voksen er lidt som at blive til sin far eller mor – og lidt som at slå dem ihjel ved at tage deres plads. Der er meget på spil, og derfor er det også tit kompliceret at være ung. Man skal finde sin egen identitet. Hvad vil man bygge videre på? Hvad skal rives ned? – både i helt konkret og mere abstrakt betydning.
 
I udviklingslandene lever forældregenerationen ofte langt mere traditionelt end deres børn kommer til. Særligt på landet kan de unges liv spænde over, hvad vi i den vestlige verden har haft generationer til at vænne os til. De unge skal sætte af fra deres forældres samfund for at skabe deres eget – uden at knække midtover undervejs.
 
Temaet for Verdensbilledlegatet i 2009 er unges forhold til deres forældre – og til deres bedsteforældre. Hvordan har pigerne det med deres mor? Og drengene med deres far? Eller omvendt? Og betyder bedsteforældrene stadig noget? Hvordan bruger de unge de ældre generationer som forbilleder og modstandere, når de skaber fremtiden? Vi vil gerne have idéer til historier, hvor relationerne udfolder sig for vores øjne. Hvad sker der i samspillet? Hvad betyder udviklingen omkring dem for de unges forhold til de gamle? Hvor er konflikterne? Og håbet?
 
Årets bedste film i 2009 blev "KÂMPŬCHEA" efterfulgt at "Gartneren og hans 21 blomster" og "Pigesoldaten".

Se film fra Danidas Verdensbilledlegat 2009

Loading...