Gå til indhold

Home of the golden gays

På en stille sidegade, gemt væk fra byens larmende, forurenede trafik, ligger et særligt hus. Siden 1969 har Home for the Golden Gays været et tilflugtssted for byens ældre og udsatte homoseksuelle.

Land: Filippinerne

Produktionsår: 2010

Varighed: 12.21 minutter

Produceret af: Nola Grace Gaardmand & Timothy K. Ahrensbach

Beskrivelse:

På en stille sidegade, gemt væk fra byens larmende, forurenede trafik, ligger et særligt hus. Siden 1969 har Home for the Golden Gays været et tilflugtssted for byens ældre og udsatte homoseksuelle mænd. Et hjem for dem, som ikke har andre steder at tage hen. For dem, som ikke har nogen familie til at tage sig af dem, enten fordi de ikke selv har stiftet familie eller fordi de er blevet udstødt af dem.

I filmen møder vi blandt andre 52-årige Rica, som har været gadefejer hele sit liv og hvis familie udstødte ham i en alder af syv, fordi han var for ‘tøset’; Vi møder 80-årige Leony, som har arbejdet som prostitueret på den amerikansk militærbase; samt 58-årige Semmy, som netop er blevet skilt fra sin kone og børn, og nu skal til at forholde sig til livet som homoseksuel, efter at have skjult sin seksualitet hele livet. Nu overvejer Semmy, om han skal besøge huset, men han er bange. For hvad vil hans søn dog ikke tænke? Og som Semmy siger: “Gud har jo skabt os som mand og kvinde”