Gå til indhold

2011 - Kommunikationsteknologi og sociale medier

Temaet for Danidas Verdensbilledlegat 2011 var “Kommunikationsteknologi og sociale medier”

Temaet for Danidas verdensbilledlegatet 2011 var ”Kommunikationsteknologi og sociale medier giver muligheder for børn og unge i den tredje verden”
 
Kommunikationsteknologi som f.eks. mobiltelefoni og den nemme adgang til Internettet er med til at skabe økonomisk vækst og betyder, at mange udviklingstrin springes over. Teknologien åbner op for en mere direkte adgang til omverdenen. For en stor gruppe af indbyggerne i udviklingslandene skaber det et internationalt udsyn og en sammenhængskraft med resten af verden – hvad enten det er i form af ringetoner med amerikanske boybands, eller via direkte kontakt med samarbejdspartnere, venner og netværk i udlandet.
 
Det er vigtigt at holde fokus på, at det er de gode historier, der skal fortælles. Historier om børn og unge, der bare gør det, der skal til – og sikkert uden at vide det – for at deres eget liv kan forandres i en positiv retning med det til følge, at verden  forandres. Filmene skal være øjenåbnere, så vi i den vestlige verden tænker: Wauw – de kan noget! Det kan vi lære noget af.
 
Årets bedste film i 2011 blev "The Call of Nepal" efterfulgt at "The world at his feet" og "Shared Love".

Se film fra Danidas Verdensbilledlegat 2011

Loading...